Първоначално публикувано от DiabL0
Известие
Collapse
No announcement yet.
1.9 ЖТД - гасне в движение при напън
Collapse
X
-
Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD
-
Чак сега виждам темата.
От известно време имам аналогичен проблем с ФИАТ ДУКАТО 2.3 JTD.
Двигателя загасва в движение. След рестартиране няма проблеми , не светят индикации, докато не изгасне пак.
Пробега на двигателя е около 40 000 км.
След диагностика в оторизиран сервиз (все още сме гаранционни),съмненията са за проблем в помпата за високо налягане.
Сега отново ще се ходи в сервиз(дано се прибере без проблем че е чак във Франция).Ще пиша каква е следващата диагноза.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от steltЧак сега виждам темата.
От известно време имам аналогичен проблем с ФИАТ ДУКАТО 2.3 JTD.
Двигателя загасва в движение. След рестартиране няма проблеми , не светят индикации, докато не изгасне пак.
Пробега на двигателя е около 40 000 км.
След диагностика в оторизиран сервиз (все още сме гаранционни),съмненията са за проблем в помпата за високо налягане.
Сега отново ще се ходи в сервиз(дано се прибере без проблем че е чак във Франция).Ще пиша каква е следващата диагноза.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от vegatta_156здравейте на вси4ки
поразгледах темата и не забелязах да сте проверили дат4ика на коляновия вал
Аз имах подобен проблем и се оказа от него0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboПървоначално публикувано от stelt... аналогичен проблем с ФИАТ ДУКАТО 2.3 JTD. ... (все още сме гаранционни) .....Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD
Comment
-
Дукатото вече е с диагноза - помпа високо налягане. Продължава да си гасне в движение когато си иска. Единственото хубаво в случая е че е на 50к км и е в гаранция.
Такава резервна част в наличност няма за съжаление. Сега се надявам доставката да не се забави дълго.
На колегите с аналогични проблеми мога само да кажа - случва се и при чисто нови машини.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Колеги , вчера си смених дюзите на алфата (166 2,4 жтд 140 к.с) и се получи същият проблем - колата при напън първо придърпваше и след известни напъни почна и да гасне , мислех че е от дюзите да я одавят нещо или да пада рязко налягането ако някоя "пикае" но уви днес сложих обратно старите с които досега не съм имал този проблем ( при тях като е запаля след престой 30 мин и прекъсва при рязко подаване на газ в 1500 оборота и пуши на неизгоряла нафта ) та сложих обратно старите дюзи , не го правеше известно време и вечерта вече и стях имам същия проблем, утре ще сменя дифтунгите дано е от тях
, Владо при тебе в края на краищата помпата за високото ли се оказа ?
Comment
-
[quote="AC_SHNITZER"]Колеги , вчера си смених дюзите на алфата (166 2,4 жтд 140 к.с) и се получи същият проблем - колата при напън първо придърпваше и след известни напъни почна и да гасне , мислех че е от дюзите да я одавят нещо или да пада рязко налягането ако някоя "пикае" но уви днес сложих обратно старите с които досега не съм имал този проблем ( при тях като е запаля след престой 30 мин и прекъсва при рязко подаване на газ в 1500 оборота и пуши на неизгоряла нафта ) та сложих обратно старите дюзи , не го правеше известно време и вечерта вече и стях имам същия проблем, утре ще сменя дифтунгите дано е от тях
, Владо при тебе в края на краищата помпата за високото ли се оказа ?[/quote
При някой чипосани автомобили се получава точно това,при изсцеждане дава грешка и угасва.
Comment
-
Проблема идва от следните неща:
1. Запушени маркучи за обратна нафта....скапан горивен филтър
2. Боклук влезнал (прашинка, не очаквайте да видете нещо) в помпата....в следствие на скапан горивен филтър
3. Регулатор на помпата не работи като хората.
4. В редки случеи датчик на рейката
5. Най-лошото...помпата да е "изтропала"....особено ако мине вода през нея става страшно.
За дюзите сега не ми се пишеsigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от KGBСкоро очаквам разни нови ръководства за ремонтиране на 156/147 и ГТ....ако станат нещата ще имаме поне някаква стартова позиция.
Така ли иначе го търся това ръководство за 156-цата,вече четвърти месец
Поздрави - МартинТова, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!
Comment
-
Колега трябва да го изровя....и да го кача на ФТПто....подсетиме утре или други ден...на ЛС...не се притеснявай да ме тормозишsigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
Comment